Print Friendly

Prehranom se dovedite do savršene figure – ta izjava zvuči ironično, ali istinita je. Odabrane namirnice iz vaše kuhinje mogu vam pomoći održati težinu, te napuniti tijelo svime što mu je potrebno na nutricionističkoj razini. Ovdje je popis supernamirnica koje garantirano podržavaju siguran gubitak težine.

Grejp:

Grejp je već godinama fokus većine studija o mršavljenju. Promatra se kako osoba koja pojede pola grjpa prije svakog obroka izgubi oko 1.6 kg kroz 12 tjedana. Grejp ima značajnu količinu vlakana i proteina, ali jako malo kalorija. On spriječava sakupljanje masnoće poništavanjem sinteze inzulina u tijelu. Grejp smanjuje inzulin (odgovoran za stvaranje masnih naslaga) u krvi. Zbog toga, poznato je da smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2. Grejp je također bogat vodom.

Jabuka:

Praksa jedenja jabuke prije svakog obroka kontrolira unos kalorija u svakom obroku. Vlaknima iz jabuke treba duže da ih se probavi, pa ćete duže osjećati sitost. Antioksidansi koji se bore protiv masnoća također pomažu riješiti se masnoće na trbuhu.

Zob:

Zdjelica zobi za doručak možda je jedan od najboljih savjeta za mršavljenje. Zob sadrži dijetalna vlakna. Ona nam daju osjećaj sitosti. To pojačava tjelesni metabolizam i ubrzava sagorijevanje masnoća.

Avokado:

Ne uzrokuju sve masnoće povećanje težine. Avokado pruža tijelu zdrave masnoće. Njegov sadržaj vlakana pomaže vam da se osjećate siti. Njegova tvar Oleinska kiselina poništava osjećaj gladi.

Losos:

Omega-3 masne kiseline u lososu su odlično sredstvo za gubitak težine. Omega-3 masne kiseline su zdrave masnoće. Te masnoće pokreću metabolizam i pomažu tijelu da sagori veće količine uskladištene masnoće. Također, losos vam pruža proteine bez previše kalorija.

Zeleni čaj:

Od svih napitaka zeleni čaj je najkorisniji kad se radi o mršavljenju. Zeleni čaj sadrži tvar zvanu polifenol. Polifenol pomaže riješiti se triglicerida u tijelu. Također potiče izdržljivost.

Borovnice:

Iako su sitne, borovnice su pune antioksidansa, pogotovo onih koji se bore protiv skladištenja masnoća. Borovnice spriječavaju stvaranje masnih stanica. Mala šalica borovnica daje tijelu oko 4 g vlakana i samo 80 kalorija. U obitelji šumskog voća maline i acai bobice su također poznate kao super-namirnice za gubitak težine.

Kruške:

Kruške sadrže oko 5 g dijetalnih vlakana, što je 15% preporučene dnevne količine. Također, treba ih jesti sa korom, jer ona sadrži najveći dio tih vlakana. Osim toga, kruška smanjuje rizik od moždanog udara.

Jaja:

Iako zvuči iznenađujuće, jaja su na ovom popisu kao savjet za mršavljenje. Jaja su puna proteina koji smanjuju apetit i time paze na unos kalorija.

Smeđa riža

Smeđa riža je ključni izvor magnezija, važnog minerala koji tijelo koristi za više od 300 kemijskih reakcija (kao što je izgradnja kostiju i izmjena hrane u energiju). On također smanjuje bol.