Print Friendly

Koncept detoksikacije ne mora biti užasavajući; nema potrebe da se osjećate iscrpljeno dok se brinete za svoje tijelo! Uključite ove savjete u svoj dnevni režim kao podršku zdravlju i dobar osjećaj svakog dana.

Pijte vruću vodu sa limunom

Pripremite si šalicu vruće vode sa svježim sokom limuna kao dio jutarnje rutine. Dok se hidratizirate vodom, limun će vam uravnotežiti pH razinu vašeg tijela i pomoći održati zdravu probavu.

Znojite se

Osim ciljanog mršavljenja, brzi kardio trening u teretani pojačava znojenje, što pomaže vašem tijelu da izbaci toksine. Ako imate pristup sauni u teretani, još bolje! Malo više vremena u tom prostoru nakon vježbanja pomoći će vam da se oznojite, detoksirate i pročistite tijelo.

Jedite više voća i povrća

Održavajte svoju prehranu uvijek čistom i punom prirodnih, neprerađenih namirnica, jer to je najbolji način za detoksikaciju tijekom dana – a čista prehrana sastoji se od svježeg voća i povrća. Ali svakako uključite namirnice koje potiču detoksikaciju, te štite zdravlje jetre i funkciju bubrega, kao što su kupus, cikla i zeleno lisnato povrće.

Pokušajte joga tvist

Trenerica joge Tara Stiles dijeli savjet: “Tvist jednostavno pokreće stvari.” Vaš probavni sustav i svi unutrašnji organi zaista imaju koristi od uvrnutih poza koje vaše tijelo postavljaju u pozicije na koje nije naviknuto. Pojačajte unutarnju toplinu sa treningom joge za detoks koja se sastoji od tvistova i poza koje izgrađuju snagu.

Kuhajte kod kuće

Izlasci u restoran mogu biti samo povremena ugodnost – a ne svakodnevna aktivnost. Kuhajte kod kuće kako bi imali potpunu kontrolu nad zdravim sastojcima koji ulaze u obrok. Nikad ne znate što u restoranu ubace da bi pojačali okus – a ne zdravlje. Potražite recepte za detoks kako bi dobili inspiraciju.

Pijte zeleni čaj

Previše stimulacije iz kave može vas ostaviti u osjećaju anksioznosti i bez fokusa, zato zamijenite bar jednu šalicu kave sa zelenim čajem, koji je bogat antioksidansima. Bogat je katehinima, koji ubrzavaju aktivnost jetre i povećavaju proizvodnju enzima koji obavljaju detoks.