Print Friendly

Prihvaćam sve što nudi sezona toplog vremena: dane za odlazak na plažu, roštilj, ljetne haljine. Na nesreću, ljetna odjeća ne slaže se sa burgerima i pivom. Nakon vikenda uživanja puno radije navlačim trenerka hlače nego vruće hlačice.

Srećom, slijedeći put kad osjetim napetost u želucu, mogu si smiješati jedan od ovih jednostavnih, a zdravih eliksira.

Limunada sa brusnicom

“Brusnica je prirodni dijuretik, jer tjera višak tekućine van iz vašeg tijela,” kaže Lori Kenyon Farley, autorica knjige The Juice Cleanse Reset Diet. Ovakva limunada je odlična izbor:

Pomiješajte 1 šalicu filtrirane vode, 1/4 šalice nezašećerenog soka od brusnice i 1 žličicu svježe iscijeđenog soka od limuna. Uživajte u dobro ohlađenom ili zagrijanom napitku. Dodajte 1 žličicu meda ako vam je prekiselo.

Smoothie od zelenog čaja i bobica

Nezašećereno bademovo mlijeko u ovom napitku održava mu lakoću, a brojne vrste voća i zeleni čaj daju vam snažne antioksidanse.

Čaj za sretniju probavu

Dopisnica časopisa WorldLifestyle Nadya Andreeva preporučuje ovaj čaj za konzumaciju prije ručka i večere. Za bolji sezonski okus dodajte svježu mentu i sok limete.

Smoothie od ananasa i kurkume

Ovo je savršeni doručak za uzrujani želudac. Đumbir i banana smiruju i smanjuju pritisak, a ananas i filtrirana voda vraćaju vam vlagu.

Piće za detoks – lubenica, menta i limun

Ovaj ukusan recept popravit će vam probavu dok tijelu daje prijeko potrebnu hidrataciju.