Print Friendly

Ako želite izgubiti kilograme, već znate koji je najbolji način za to: zdrava prehrana i vježbanje. Kad to kažemo, saznali smo neke zaista zanimljive – i, pa, pomalo čudne – trikove za mršavljenje tijekom prošle godine. Možete ih ovdje pročitati …

 

Miris peperminta

Njuškanje peperminta u redovitim razmacima može pomoći da smanjite razinu gladi i unos kalorija, pokazala je studija krajem godine.

Posuđe – ako je u odgovarajućoj boji

Nedavna studija pokazala je da crveni tanjuri mogu pomoći da pojedete manje. (Vjerojatno u vrijeme Božića možete naći najpovoljnije komplete takvih tanjura!)

Dobri stari novac

Plaćanje novčanicama umjesto kreditnom karticom može vam pomoći da birate zdravije namirnice, sudeći prema istraživanju prošle jeseni.

Čokolada

Grickanje te slatke namirnice povezano je sa sniženom razinom masnoće na trbuhu, sudeći prema istraživanju iz studenog. A iako to nije baš najbolji savjet, prihvatit ćemo ga!

Temperatura u spavaćoj sobi

Smanjivanje termostata tijekom noći može vam pojačati gubitak viška kilograma. U studiji koja provedena prošlo ljeto sudionici koji su spavali su sobi na temperaturi od 18 stupnjeva sagorjeli su oko 7 % više kalorija nego sudionici koji su spavali u sobi sa 23 stupnja.

Pornografija nisko-kalorijske hrane

Zaljepljivanje slike nisko-kalorijskih namirnica na hladnjak – i gledanje u to prije obroka – može vam pomoći da jedete manje kad ste na dijeti, pokazalo se u istraživanju iz prošlog mjeseca.

Stanje radnog stola

Provedite vrijeme u urednom radnom prostoru nasuprot u kaotičnom, i puno je vjerojatnije da ćete odabrati zdraviju grickalicu, pokazalo je istraživanje iz prošle godine. Još jedan bod za pospremanje!