Print Friendly

Ogromnih 68 % žena vjeruje da je snaga volje najvažniji faktor za mršavljenje, sudeći prema jednom novijem istraživanju. Pa, iako nema poricanja da snaga volje igra važnu ulogu u zdravoj prehrani i opiranju iskušenjima, možda je najjednostavniji način za gubitak kilograma da uopće ne testirate svoju snagu volje. Nakon svega, što ju više testirate, to ćete ranije popustiti.

Želite li smršaviti bez borbe sa iskušenjima? Ovih 7 trikova izbacit će snagu volje iz jednadžbe, pa nećete morati ponovo razmišljati o zdravoj prehrani:

Kuhajte jednom tjedno

Kad se radi o sjeckanju povrća, slaganju salate, tvrdo kuhanim jajima ili ranije pečenoj piletini, pripremanje obroka unaprijed može eliminirati nagađanje (i iskušenja) kroz cijeli tjedan. Samo morate uzeti porciju, i pojesti ju.

Držite zdrave grickalice pored sebe cijelo vrijeme

Vaš radni stol, torbica, torba za teretanu, nije važno. Kamo god pošli, i zdrave grickalice moraju sa vama. Na taj način, kad vas napadne glad, imate zdravu opciju nadohvat ruke i nećete se boriti sa potrebom da kupite manje zdravu opciju..

Držite hranu-smeće izvan dohvata

Novost: ljudi su općenito lijeni. Nedavno istraživanje na St. Bonaventure University u New Yorku otkrilo je da, ako se baš morate ustati da bi dohvatili hranu, pojest ćete ju u manjoj količini – bez obzira koliko ju volite. Vaš potez: ako unesete nezdravu poslasticu u svoj dom, stavite ju u najviši ormarić gdje ju nećete vidjeti. Na taj način, prirodno ćete pojesti manje te namirnice.

Izrežite hranu

Taktika za malu djecu pomoći će vam da jedete manje i osjećate se sitije, prema istraživanju na Arizona State University. Rezanje hrane na manje komade odaje dojam da je ukupno ima više – zato to najbolje funkcionira sa šniclama i sendvičima, a nešto slabije sa grožđem ili pomfritom.

Jedite doručak

Svaki. Pojedini. Dan. To će vam održati razine šećera u krvi na jednakoj razini, pa nećete postati naglo gladni i prejedati se tijekom dana.

Smanjite tanjure

Naravno, odgovaraju vam za manje hrane – ali manje posuđe također vas tjera na pomisao da jedete više! Prema istraživanju na Cornellu, osobe koje su jele sa tanjura veličine 15 cm, mislile su da jedu u prosjeku 18 % više hrane nego što su zaista jeli. Ne morate biti drastični: prema istraživačima, smanjenje tanjura od 5 cm pomoći će vam da smanjute kalorije za 22 % – što iznosi oko 8 kg gubitak tijekom godinu dana. A ako zaista ozbiljno želite gubiti kilograme, mogli biste razmisliti o naručivanju ovih ljupkih tanjura za kontrolu porcije.

Držite se podalje od supermarketa

Ako krenete u supermarket sa popisom zdravih namirnica, a odlazite iz njega sa hrpom slatkiša, razmislite o tome da nekome prepustite kupovinu za vas. U mnogim gradovima veliki trgovački centri nude opciju dostave namirnica na kućnu adresu. Bonus: sa jednom obavezom manje, imat ćete više vremena za kuhanje zdravih obroka!