Print Friendly

Ponekad se vaga ne da pomaknuti, a vi se pitate postajete li zdraviji na svom planu za dobrobit i zdravlje. Pa, evo 9 znakova da je tako!

  1. Osjećate se spremni za nešto novo. To je odličan znak da postajete zdraviji. Pokazuje povećanje energije i više aktivnog mentaliteta. Očito je da ste spremni za nove izazove za koje niste bili ranije.
  2. Primijećujete novu lakoću u svojim koracima. Stvari vam postaju lakše. Gravitacija vas ne vuče prema tlu više tako lagano, a ni vaše raspoloženje. Dobili ste novu otpornost.
  3. Odjeća na vama stoji drugačije. Možda vam je odjeća široka; možda je preuska zbog razvijenih mišića. Što god da je razlog, budite sigurni i odjenite se savršeno. Nošenje stare odjeće iz ormara koja vam više ne pristaje je razočaranje. Nošenje odjeće koja bolje pristaje, bilo da je novo kupljena ili od prijateljice, uvijek će vam pomoći da se osjećate bolje i izgledate ljepše.
  4. Medicinski nalazi se popravljaju. Moji trigliceridi, kolesterol, šećer u krvi i nalazi štitnjače su se promijenili otkad sam smršavila. Čak i kada stojim na istoj kilaži po nekoliko tjedana (a to frustrira!), ti mi nalazi govore da idem u pravom smjeru što se tiče zdravlja.
  5. Počeli ste uzimati još taj jedan korak. Obično se govori “Prijeđi još jedan kilometar”. Ja kažem “Prijeđi još jedan korak”. Kilometar je dalek put, ali ako u sebi nađete energije za još jedan dodatni korak, čestitajte si. Nešto ste izgradili. Putovanje od tisuću kilometara počinje samo jednim korakom.
  6. Osjećate se pozitivno i energično. To je prirodna nus-pojava zdravlja. Tijelo počinje raditi bolje, a kad je tako, u mozak ispušta kemikalije za dobar osjećaj, učinkovitije stanicama donosi energiju i vi se cijelog dana osjećate bolje.
  7. Vaša kosa, koža i nokti počinju izgledati savršeno. Kao rezultat dobivanja zdravih nutrijenata u tijelo, vaše tijelo počinje sa svih strana izgledati bolje. Ne samo da ste dobili/izgubili težinu sa pravilnim planom prehrane, već vam i koža, kosa i nokti počinju izgledati zdravije. Je li vam ikada netko rekao da uzimate određeni dodatak prehrani kako bi vam kosa i nokti bolje rasli? Pa, nisu daleko od istine. Za nutrijente je poznato da hrane kosu i nokte, iako su tehnički mrtvi. Ipak dolaze iz zdrave folikule kose i živog ležaja nokta. Koža je istinski živa i treba nutrijente. Nakon svega, pa pogledajte koliko samo kože imate.
  8. Veselite se svom vremenu za vježbanje. Ovo je definitivno dobar znak. Vaše tijelo je željno pokreta i endorfina koji s tim dolaze. Endorfini su kemikalije za dobar osjećaj ispuštene u mozak da razbiju stres tijekom i nakon vježbanja. Što se više krećete, više ćete čeznuti za kretanjem. To će dovesti do zdravijeg kardiovaskularnog sistema, mišića sa manje masnoća, zdravijeg sklopa misli i kontrole težine.
  9. Čeznete za zdravijom hranom. Ako shvatite da vam svježa banana zvuči bolje od banana čipsa, krenuli ste u pravom smjeru. Je li vam čokolada postala tamnija ovih dana? Birate li hranu bliskiju svom originalnom izgledu ili ste odbacili gazirana pića i to vam se svidjelo? Dobro za vas! Napredak ne mora biti savršenstvo! Nastavite mijenjati malo po malo i za vama će doći velike promjene stila života.

Kao što vidite, vaga nije definitivna odluka u tome jeste li postali zdraviji zbog plana za ozdravljenje. To ste VI. Potražite i proslavite sitnice koje nalazite u novom životu.