Print Friendly

Bikini Boot Camp je kreirala Melissa Perlman zajedno sa Ericom Gragg kad su osnovale Amansala Spa u Meksiku; a ubrzo je postao omiljeno odmaralište supermodela i slavnih osoba, među kojima su Sienna Miller, Cindy Crawford i Linda Evangelista.

Autorice programa kažu da se može izgubiti 2 do 5 kg i postići tijelo kakvo želite za bikini u toku 2 tjedna. To je sveobuhvatni program, jer uključuje zdravu prehranu, vježbanje, meditaciju i tehnike motivacije.

Iako izraz ‘vojni kamp’ podsjeća na vojsku i njihov neumorni stil vježbanja, Erica tvrdi da vas ovaj program neće ostaviti u osjećaju iscrpljenosti.

Kombinacija zdrave prehrane, vježbanja i razgovora o psihološkim aspektima dizajnirana je da vam pomogne napuniti se energijom. Fraza ‘vojni kamp’ više se odnosi na stav samo-discipline i rješavanja problema.

Bikini Boot Camp knjiga vodi čitatelje u smjeru da im omogući da iskustvo da spa program kreiraju u vlastitom domu. Osim preporuka za zdravu prehranu, vježbanje i tehnika relaksacije čitatelji će dobiti i savjete za opuštanje u stilu spa centra na kraju dana sa receptima za kozmetičke proizvode i biljne kupke, kao što su ‘Kupka od zobenih pahuljica sa mirisom ruže’ i ‘Tretman za hlađenje vlastišta sa krastavcem i medom’.

Osnove dijete Bikini Boot Camp

Autorice Bikini Boot Campa ne vole svoj program nazivati dijetom, već kompletnim stilom života. Njihova filozofija je ‘umjerenost nije uskraćenost’.

Iako je program dizajniran kao dvotjedni intenzivni napad sa idejom da se dobiju brzi rezultati, povezan sa promjenama u emocionalnom i psihološkom smislu rezultirat će povećanjem motivacije koja će dovesti do trajnog, zdravog načina života.

Program se može ponavljati da se povećaju rezultati. Knjiga uključuje plan za stil života koji treba pratiti nakon što se dovrši dvotjedni trening.

Principi programa

 • Nikad ne preskačite doručak, jer taj obrok je važan za održavanje metabolizma. Sudionicima se savjetuje da pojedu voće sa jogurtom, muesli i/ili jaja.
 • Uvijek jedite kad ste gladni. Birajte grickalice sa popisa dopuštenih namirnica i kontrolirajte veličinu porcije.
 • Jedite polako i budite svjesni, te temeljito sažvačite hranu da popravite probavu kako bi izvukli više nutrijenata iz obroka.
 • Budite blagi prema sebi. Neuspjeh ne smije biti dio vašeg rječnika. Morate razumjeti da se proces odvija neprestano i jednostavno počnite ponovo od slijedećeg obroka ako ste se udaljili od plana.

Preporučena hrana

Uključje nemasne proteine kao što su riba i pileća prsa, ugljikohidrate bogate vlaknima kao što su integralne žitarice, mahunarke, voće i povrće, te zdrave masnoće.

Primjer jelovnika

Knjiga sadrži 75 recepata i 14-dnevni plan obroka, što uključuje jela kao što su:

 • Smoothie od borovnice
 • Azijski svici od piletine u salati sa smrvljenim kikirikijem
 • Riba na pari sa rajčicama, paprikama i lukom
 • Pileći curry sa povrćem i integralnim kus kusom Couscous

Preporuka za vježbanje

Knjiga naglašava kompletni režim fitnessa sa deljanim objašnjenjima i ilustracijama.

Program vježbanja uključuje:

 • Kružni trening – 40 minuta svaki dan ( za pojačanje metabolizma i toniranje mišića)
 • Jačanje centra – 20 minuta svaki drugi dan (za ravnanje trbuha, te ojačavanje i podržavanje leđa)
 • Joga – 15 minuta dnevno (jačanje i izduživanje mišića, potiće relaksaciju i ravnotežu)
 • Šetnja – 60 minuta dnevno (nježni kardio za povećanje gubitka kilograma bez naprezanja zglobova)

Prednosti

 • Uravnotežen pristup sa jednakim naglašavanjem dijete, vježbanja i psiholoških faktora.
 • Dobro za ljude koji žele svjež početak za zdravi stil života.
 • Nutritivno uravnoteženi prijedlozi za obroke.

Nedostaci

 • Vrlo zahtijevno. Vrijeme potrebno za vježbanje je najmanje 2 sata svaki dan.
 • Priprema obroka također oduzima vrijeme.

Zahtijevno, ali dugoročno kvalitetno

Nerealno je za korisnike da očekuju postići cilj u toku dva tjedna, posebno sa širokim rangom težine koju je moguće izgubiti. Ipak, ako možete zaboraviti na tvrdnju da ćete postići idealno tijelo za 2 tjedna, ovo je zapravo vrlo uravnotežen plan za dugoročni gubitak težine.

Ovo je također vrlo zahtijevan program što se tiče vremena uloženog u vježbanje i pripremu obroka, ali oni koji se posvete ovom planu najvjerojatnije će postići dobre rezultate u relativno kratkom vremenu dok kreiraju pozitivne promjene u stilu života koje će biti korisne njihovom zdravlju.