Print Friendly

Knjigu „The Birchall Diet: A No Pills – No Frills Diet That is Easy to Follow“ napisao je Stephen Birchall. On kaže da “svaka dijeta koja vam govori točno što trebate jesti i kada ne može sigurno biti djelotvorna za svakoga ” i nudi smisleni plan koji pomaže korisnicima da lakše gube na težini.

Birchall kaže da je jedini savjet za dijetu koji morate pratiti onaj vašeg vlastitog tijela. Kada naučite slušati vlastito tijelo, prirodno ćete nadzirati unos kalorija. Ako imate aktivan dan vaše tijelo će vam slati drugačiju poruku nego kad ljenčarite cijeli dan, pa će vaše tijelo s vremenom postati “stručnjak za dijetu ”.

Iako Birchall dijeta nema garancija, Birchall spominje gubitak od oko 1 do 2 kg u prvom tjednu. On kaže da je izgubio 12 kg kroz 8 tjedana bez ikakvog pokušaja.

Osnove dijete Birchall

Birchall vjeruje da osnova svake dijete treba biti jednostavno dopuštanje da jedete manje “bez da to bude mučenje ”. Njegova dijeta dopušta vam da jedete što želite, samo u manjim porcijama kako bi još uvijek gubili višak težine.

Kad jedete, to bi uvijek trebalo biti ono što vam je u tom trenu želja pojesti. Dijeta i namirnice sa smanjenim kalorijama nisu obavezne, jer Birchall kaže da je uživanje u hrani apsolutno potrebno, inače dijeta neće funkcionirati.

Ova strategija omogućava vam da se naučite na istinski apetit i iskoristite sposobnost svog tijela da samo kontrolira svoju težinu. Jedenje manjih porcija također će naučiti vaš želudac da očekuje manju količinu hrane, time ćete lakše održavati postignutu težinu kad dosegnete željeni cilj.

Preporučena hrana

Nijedna namirnica nije specifično preporučena u Birchall dijeti, iako se navodi da bi bilo dobro povećati konzumaciju voća i povrća.

Primjer jelovnika

Ova dijeta ne uključuje programirani plan obroka.

Preporuka za vježbanje

Vježbanje nije dio dijete i Birchall vjeruje da nije neophodno za gubitak težine. On ipak navodi da je vježbanje važno zbog općenitog zdravlja, ali kaže da ako i ne vježbate nećete utjecati na rezultate ovog programa.

Prednosti

  • Ne treba se odreći omiljene hrane.
  • Ne zahtijeva brojanje kalorija.
  • Jednostavno je razumjeti i pratiti.
  • Dobro za osobe koje ne vole vježbati.
  • Pomaže korisnicima naučiti o kontroli porcija.

Nedostaci

  • Nekim korisnicima će trebati specifični savjeti i usmjerenja.
  • Ne uključuje plan obroka i recepte.
  • Preporučuje da korisnici slušaju stručnjake što treba jesti, a to može biti zbunjujuće.

Zaključak

Dijeta Birchall je jednostavan i smislen pristup prehrani koji vam dopušta da nastavite jesti uobičajenu hranu i još uvijek mršavjeti. Uči korisnike o kontroli porcije i potiče na slušanje poruka vlastitog tijela što se tiče apetita.

Preporuke su osjetljive i većina korisnika će smršavjeti zbog smanjenja porcija. Ipak, velik dio korisnika zahtijevat će specifičan pristup što se tiče strukture dijete da bi gubitak težine bio uspješan na duži rok.