Print Friendly

Knjigu „Clean, Green, and Lean: Get Rid of the Toxins That Make You Fat“ je napisao Walter Crinnion, naturopatski doktor, jedan od svjetskih vođa u medicini putem okoliša.

U toj knjizi Crinnion pokazuje korisnicima kako pročistiti svoju prehranu i tijelo da mogu odbaciti višak težine i eliminirati toksine.

On tvrdi da će ovaj program za detoksifikaciju pomoći vam da prijeđete preko kroničnih zdravstvenih problema kao što su alergije i umor. Također ćete iskusiti više energije i u isto vrijeme pomoći stvariti zeleniji planet.

Osnove dijete za detoks tijela

Crinnion objašnjava da većina planova za dijetu ne funkcionira jer zaobilaze važan faktor; našu izloženost toksinima iz namirnica koje jedemo i iz okoliša. On kaže da, bez obzira na kojoj ste dijeti ili koliko vježbate, imat ćete problema sa gubljenjem viška težine ako su u vašem tijelu visoke razine toksina.

Program Clean, Green and Lean je dizajniran da vam pomogne riješiti se tereta toksina, a to će vam pomoći da lakše otpustite neželjene kilograme. Crinnion preporučuje nekoliko metoda koje možete koristiti za detoks tijela.

Potiče vas na konzumiranje organske hrane i daje vam savjete koje voće i povrće treba kupovati organsko, a za koje to nije previše važno. To vam može pomoći da svoju prehranu učinite povoljnijom, jer će izloženost pesticidima biti smanjena na minimum.

Također pruža savjet o dodacima prehrani koji pomažu tijelu da eliminira teške metale i ostale otrove. Osim toga, on preporučuje upotrebu sirupa za čišćenje crijeva i saune za brzu pomoć u detoksu tijela.

Informacije u knjizi Clean, Green and Lean će vam pomoći identificirati i ukloniti toksične supstance iz vašeg doma. Također je uključen dvotjedni plan obroka sa receptima.

Preporučena hrana

Organsko voće i povrće, organska jaja, losos sa Aljaske, škampi, piletina, nemasna kanadska šunka, pureća prsa, pileća prsa, tofu, sojino mlijeko, nemasni kravlji sir, nemasni jogurt, kukuruzne tortilje, kruh bez glutena, smeđa riža, grah, makadamije, pekan orasi, orasi, organski maslac, maslinovo ulje, proteinski prašak, rižine mekinje, zeleni čaj.

Primjer jelovnika za jedan dan

Doručak

Omlet od bjelanjaka
tost sa grožđicama i cimetom, bez glutena
1 šalica zelenog čaja

Ručak

Pileća salata sa rižinim krekerima

Popodnevni međuobrok

Svježi mango

Večera

Losos sa umakom od limuna i maslaca
dinstane tikvice i žuta bundeva

Preporuka za vježbanje

Knjiga Clean, Green and Lean tvrdi da ne morate vježbati kako bi dobili rezultate uz ovaj plan za detoks, ali bit će bolji rezultati ako vježbate. Autor preporučuje šetnju kako bi pomogli limfi da se pomiče kroz tijelo, što pomaže u eliminaciji toksina.

Prednosti

  • Može pomoći korisnicima koji nisu postigli uspjeh sa tradicionalnim programima mršavljenja.
  • Može pomoći u tretmanu raznih kroničnih bolesti.
  • Potiče na konzumiranje organske hrane.
  • Pruža informacije o različitim ribama sa najvećim sadržajem žive.
  • Uključuje inspirativne priče uspješnih korisnika.

Nedostaci

  • Preporučuje unos velikog broja dodataka prehrani.
  • Potiče na konzumaciju sojinih proizvoda.
  • Skupo je kupovati samo organske proizvode.
  • Zagovara upotrebu sirupa za čišćenje crijeva, što može narušiti ravnotežu elektrolita i eliminirati zdrave crijevne bakterije.
  • Ne pruža jasne savjete za vježbanje.

Nikada nije loše riješiti se toksina

Knjiga Clean, Green and Lean je 4-tjedni plan za pomoć korisnicima kako bi izbacili toksine koji ih možda spiječavaju da smršave. Bit će privlačna korisnicima koji nisu iskusili pozitivne rezultate sa tradicionalnim programima mršavljenja, te onima koji žele prihvatiti zeleni stil života i zanima ih detoksikacija tijela.