Print Friendly

Ali Vincent je bila prva ženska pobjednica u TV programu “The Biggest Loser”, izgubila je preko 50 kg za vrijeme sudjelovanja u emisiji. Usprkos što je bila sportašica i jako popularna u srednjoj školi, do ulaska u 30-e godine života dobila je značajan broj kilograma viška i borila se sa niskim samo-pouzdanjem.

Njena knjiga Believe It, Be It: How Being the Biggest Loser Won Me Back My Life govori o njenoj osobnoj priči te pruža čitateljima motivaciju i praktične strategije za uspješan gubitak kilograma.

Osnove dijete Ali Vincent

Vincent nudi čitateljima korisne savjete i praktične strategije koje će vas potaknuti na promjenu u zdraviji stil života. Ona naglašava način na koji ona pristupa nekim izazovima koji se pojavljuju u svakodnevnom životu kao što je pripremanje večere za obitelj i druge društvene situacije koje uključuju hranu.

Jedna od preporuka Ali Vincent jest da se piše dnevnik prehrane, jer to pomaže da provjeravate što i koliko jedete. Ona također savjetuje korisnicima da si postave jasne ciljeve i pronađu društvenu podršku, bilo među prijateljima, osobnim trenerom ili ljudima online.

Iako knjiga Believe it, Be It ne uključuje detaljan plan obroka, ipak uključuje zdrave recepte i općenite savjete.

Preporučena hrana

Proteinski napitci, puretina, pileća prsa, nemasno mlijeko, bademi, humus, lubenica, celer, mlade mrkve, krastavci, sir, jagode.

Primjer jelovnika

Doručak

Proteinski vafl

1 šalica kave

Jutarnji međuobrok

Frape napravljen od 1 žlice proteina iz sirutke, 4 jagode i 1/2 šalice nemasnog mlijeka

Ručak

Sendvič od puretine na integralnom kruhu premazanom sa senfom, sa zelenom salatom, krastavcem, lukom, crnim maslinama, paprikama i feferonama

Čips BBQ Baked Lays

Popodnevni međuobrok

Proteinski shake

Humus sa rezanim krastavcima

Večera

Pileća prsa sa roštilja, uz to tikvica sa roštilja, luk, paprike i gljive začinjene češnjakom

Završni obrok

Zamrznuti jogurt

Preporuke za vježbanje

Ali Vincent potiče korisnike da učine fitness najvažnijim dijelom životnig stila koji podržava zdravlje. U knjiti Believe It, Be It  ona naglašava njen trenutni plan vježbanja i objašnjava da nikad ne prelazi tri dana bez vježbanja.

Također, opisala je da još uvijek nosi BodyBugg (aparatić koji mjeri rad srca, potrošnju kalorija i broj koraka) svaki dan kako bi kontrolirala koliko kalorija troši u dnevnim aktvnostima.

Prednosti

Nedostaci

  • Knjiga Believe It, Be It, ne uključuje detaljan plan prehrane i fitnessa.
  • Ne uključuje nikakve nove informacije.

Zaključak

Believe It, Be It će biti privlačna fanovima emisije The Biggest Loser posebno zato što uključuje dio o snimanju same emisije i tamo dobivene savjete. Knjiga ne uključuje korak-po-korak plan prehrane, već je više pisana u obliku memoara prema iskustvima Ali Vincent i pruža praktične savjete i strategije za čitatelje koji žele izgubiti težinu promjenom na zdraviji stil života.