Print Friendly

Dijeta sa acai bobicama uključuje konzumiranje acai bobica u vašoj nisko-kalorijskoj dijeti.

Acai (izgovara se asaji) je voće sa amazonske palme, koje ima dugu povijest tradicionalne upotrebe u Brazilu.

Dr. Perricone je za vrijeme jedne emisije Oprah show naglasio kako su ove bobice najveći izvor antioksidansa koji postoji.

I sama Oprah je spomenula da je uključila te bobice u svoju prehranu, što je uzrokovalo eksploziju razvijanja dijetalnih planova za mršavljenje na osnovu ovog voća.

Osnova dijete sa Acai bobicama

Ne postoji specifična dijeta sa acai bobicama, već ih korisnici bilo koje dijete uključuju u svoj plan za mršavljenje koji su spremni pratiti.

Često ih se spaja sa proizvodima za čišćenje debelog crijeva ili drugim prehrambenim sastojcima za koje se tvrdi da imaju velik utjecaj na mršavljenje.

Te bobice su prvenstveno promovirane radi velikog sadržaja antioksidansa u njima, koji je znatno viši nego u ostalim namirnicama, kao što su borovnice i crveno vino.

Pobornici dijete sa acai bobicama tvrde da ti antioksidansi popravljaju općenito zdravlje i vitalnost, te ubrzavaju mršavljenje.

Za Acai bobice je rečeno da imaju i mnoge druge koristi

Nisu sve ove tvrdnje podržane znanstvenim istraživanjima, pa se u ovoj fazi za mnoge od njih samo spekulira da su zaista istinite.

Kvalitetnije dijete sa kojima se isplati pokušati

 1. Fat Loss Factor
 2. Weight Watchers 360
 3. 17-dnevna dijeta
 4. Diet to Go

Gubitak kilograma?

Što se tiče efekta acai bobica na mršavljenje; oni koji promoviraju ovu dijetu kažu da bobice imaju kombinaciju esencijalnih masnih kiselina, amino kiselina i fitosterola koji ujednačeno rade da poprave metabolizam, pojačaju probavu i smanje apetit.

Činjenica: u Brazilu, ljudima se daju acai bobice da bi dobili na težini!

Preporuke za vježbanje

Nema specifičnih preporuka za vježbanje.

Prednosti

 • Znanstvena istraživanja zaista podržavaju neke od tvrdnji o zdravlju povezanih sa acai bobicama.
 • Visok iznos antioksidansa može smanjiti rizik od bolesti uboičajeno povezanih sa starenjem, kao što su bolesti kardio-vaskularnog sustava i karcinomi.
 • Antioksidansi su dobrotvoni za korisnike koji su fizički aktivni, jer neutraliziraju slobodne radikale koji se proizvode vježbanjem.
 • Mnogi korisnici su izjavili da im je došlo do smanjenja apetita i povećanja razine energije.

Nedostaci

 • Postoje izvještaji o web stranicama koje proizvode prijevare prodajući loše proizvode, te naplaćujući korisnicima za ‘besplatne probe’ proizvoda sa acai bobicama.
 • Tvrdnje da ove bobice ubrzavaju i pojačavaju gubitak kilograma su neosnovane.
 • Ne potiče korisnika na promjenu stila života.
 • Podržava ideju o brzniskom pristupu mršavljenju.
 • Može biti skupo.

Zaključak

Acai bobice zaista imaju neke važe koristi za zdravlje, ali konzumiranjem velikog broja svježeg voća i povrća, te drugih namirnica koje su bogate antioksidansima, moguće je proizvesti slične efekte za zdravlje kao što ih imaju acai bobice.

Ako korisnici iskuse gubitak težine na dijeti sa acai bobicama, to je zapravo efekt ujednačenog praćenja nisko-kalorijske prehrane sa konzumiranjem bobica nego neki poseban efekt iz samih bobica.

Dodaci prehrani na osnovu acai bobica mogu podržati općenito zdravlje i dobrobit, dok i sok iz svježih bobica može donijeti isti rezultat, ali ne vrijedi se oslanjati samo na to kao izvorni faktor za uspješan gubitak kilograma.

Ako odlučite pokušati sa acai bobicama, preporučuje se da pronađete kvalitetan izvor sa dobrom reputacijom, te da na njih gledate kao na dodatak svojoj uobičajenoj prehrani, a ne na osnovni fokus.