Print Friendly

Knjigu The New Abs Diet kreirao je David Zinczenko – urednik u fitness magazinu “Men’s Health”. Knjiga je napisana u stilu ciljanom za muškarce, ali principi se mogu primijeniti na svakoga.

Veći niz godina mnogi sportaši, fitness manekenke i bodibilderi su primijenjivali iste osnove za svoju prehranu. Principi kao česti obroci (5-6 puta dnevno), izgradnja mišića, konzumiranje nemasnih proteina, te ciljanje na prehranu integralnim, neprerađenim ugljikohidratima.

Nažalost, mnogi korisnici su propustili prihvatiti ove tehnike, često vjerujući da je ograničavanje kalorija jedini način za mršavljenje.

Korisne informacije iz New Abs Diet

Sakrivene ispod blistavog marketinškog govora u knjizi The New Abs Diet, naći ćete provedive ideje za gubitak težine. Principi nisu novi, već su samo prepakirani za novo tržište. Zapravo, ovaj program je prilično sličan programu Body For Life.

Zato se knjiga zove “The New Abs Diet” – imati vidljive mišiće na trbuhu se potiže sa vrlo niskom razinom masnoće u tijelu – radije nego kao neka magična dijeta, posebno vježbanje ili poseban komad opreme. Stjecanje definiranih trbušnih mišića je teško i izazovno – ali to se prodaje, a mnogi muškarci sada smatraju da su vidljivi mišići na trbuhu osnvni dio njihove privlačnosti. Ipak, Dijeta za nove trbušnjake ne eliminira masnoće u potpunosti iz prehrane, već se fokusira na ograničeno korištenje zdravih masnoća u prehrani.

12 snažnih namirnica

Dijeta za nove trbušnjake sadrži plan obroka za 7 dana, sačinjen od 12 ‘snažnih namirnica’, zajedno sa receptima. Jedan obrok tjedno dizajniran je kao obrok za ‘varanje’ – tada možete jesti što god želite. U knjizi se savjetuje izbjegavanje namirnica kao što su masno meso, prerađeni/rafinirani ugljikohidrati, jako zašećerena hrana.

 

Snažne namirnice iz Dijete za nove trbušnjake

1. bademi i ostalo orašasto voće, pojedeni sa kožom.

2. grah i ostale mahunarke

3. špinat i ostalo zeleno lisnato povrće

4. mliječni proizvodi: nemasno ili manje masno mlijeko, jogurt, sir, kravlji sir

5. instant zobena kaša: bez šećera, bez dodatnih okusa

6. jaja

7. puretina i ostala nemasna mesa. Nemasni odrezak, piletina, riba

8. maslac od kikirikija – prirodan i bez šećera.

9. maslinovo ulje

10. integralni kruh i žitarice

11. ekstra proteinski prašak (sirutka)

12. maline i ostalo šumsko voće

 

Ako se čudite zašto su istaknuti bademi, špinat, maline ili puretina – nema tu ništa znanstveno, samo pomaže lakše zapamtiti naziv dijete!

Kardio vježbe i dizanje utega

Važan dio Dijete za nove trbušnjake je snaga i vježbanje u intervalima. To je zasnovano na vjerovanju da izgradnja mišića pojačava metabolizam, što pomaže u sagorijevanju masnoća.

Hoćete li imati ravan trbuh?

Ovo je rekao autor knjige kao odgovor:

“…ne možete smanjiti masnoće na jednom određenom mjestu. To je mit. Ali ako ljudi izgube višak težine – posebno ako se u isto vrijeme bave nekim umjerenim vježbanjem – smanjit će tjelesne masnoće i vjerojatno primijetiti da im se smanjuje trbuh, jer ondje živi veći dio masnoća …”

Na nesreću, ovo nije u potpunosti točno. Žene, precizno, nose već dio svojih masnoća u području bedara i bokova. Također, masnoća na trbuhu najčešće ostaje posljednje mjesto sa kojeg masnoća nestaje. Ipak, knjiga i jest ciljana prema muškarcima, što objašnjava većina autorovih komentara.

U knjizi također postoji poglavlje o tome kako razviti 8 trbušnih mišića za one kojima 6 (tzv six-pack) jednostavno nije dovoljno.

Zaključak

Knjiga The New Abs Diet pokušava biti nešto novo. Ipak, to je samo jednostavan vodič za jačanje snage, zdravu prehranu i općenito vježbanje. Pruža kvalitetne savjete o prehrani i, ako se pravilno koristi, može rezultirati gubitkom težine i popravljenim općenitim stanjem organizma.