Print Friendly

Brzi gubitak težine

Za brzi gubitak težine postoje mnoge dijete koje su popularne danas, a bez obzira što mislite neke od njih zapravo mogu biti dobre za vas. Svi znamo da je višak masnoće u tijelu loša stvar za zdravlje. To može dovesti do bolesti kardio-vaskularnog sustava, visokog krvnog tlaka, dijabetesa, da navedemo samo nešto. Brzi gubitak težine i bolje fizičko stanje imaju smisla, pa ako želite malo ‘usmjeravanja’ da se pokrenete, najbolje za to je čišćenje.

dijete za brzi gubitak tezineVjerojatno ste čuli za čišćenje organizma, to je ono kad idete na većinom, ili potpuno, tekuću prehranu do tjedan dana. Tijekom tog vremena ispiru se svi gadni toksini koji su spriječavali vaše tijelo da funkcionira u potpunosti. Danas postoje mnoge dijete za brzo gubljenje težine koje se kreiraju na taj način, a jedna od najpopularnijih je nazvana Potpuno čišćenje ili detoksikacija organizma (također ju zovu dijeta sa limunadom i dijeta sa javorovim sirupom zbog sastojaka koje sadrži).

To je primjer odlične dijete za brzo mršavljenje, jer ne samo da će pokrenuti gubitak kilograma, već će iz vašeg tijela isprati sve toksine. Time možete u samo tjedan dana izgubiti do 4 kg, ili su barem mnogi ljudi rekli da su to uspjeli. Ali treba pripaziti na neke stvari. Prvo, većina težine koju izgubite bit će voda, a kada se vratite uobičajenoj prehrani dio toga će se vratiti. Ne biste smjeli vratiti sve, ali kilogram-dva je normalno.

Još nešto treba zapamtiti, a to je da nakon čišćenja trebate promijeniti navike u prehrani. Koja je svrha detoksikacije ili ispiranja toksina iz organizma, ako ćete se samo vratiti ispijanju alkohola i pušenju, pa se ponovo napuniti toksinima?

Također, trebate se pripremiti za takvu dijetu. Tjedan dana bez krute hrane nije baš lako kako zvuči. Bit će tu izazova, pa ako niste spremni za to vjerojatno nećete imati uspjeha. Da biste si malo olakšali, nekoliko dana prije početka dijete sa čišćenjem počnite smanjivati unos kalorija. To će vam pomoći da se naviknete na smanjenje kalorija dok ste na čišćenju.

Nakon što završite čišćenje, nemojte misliti da se možete samo vratiti jedenju onoga što ste jeli ranije. Za to postoje dva razloga. Jedan je to što, ako sa tekuće hrane se odmah vratite na krutu – moglo bi vam pozliti. Nakon čišćenja morate polako u prehranu ponovo unositi krutu hranu.

Drugi razlog je ono o čemu smo govorili ranije, zašto obaviti čišćenje ako ćete se opet puniti smećem i vratiti sve toksine i masnoću u tijelo? Čišćenje je jedan od najboljih brzih gubitaka težine koji postoje. Dobro je za liniju oko struka i za izbacivanje toksina koji su vas usporavali.