Print Friendly

Gdje nosite većinu svoje težine? Bez obzira kojeg ste oblika, Dr. Oz ima savjete za mršavljenje koji će biti najbolji za vaš oblik tijela

Oblik tijela: velika stražnjica (široki bokovi, bedra i pozadina)

Ako spadate u ovu kategoriju, prva tajna za mršavljenje jest da razumijete protiv kakve masnoće na tijelu se borite. Oni sa velikim stražnjicama nose previše potkožne masnoće. Ta masnoća pojavljuje se točno ispod kože i zapravo je zdravija nego masnoća na trbuhu; ali na nesreću, ove je teže se riješiti. Potkožna masnoća je povezana sa razinama zdravog kolesterola i manje srčanih udara, ali također provodi manje krvi i zadržava kalorije, zbog čega ju je teško sagorjeti.

Plan prehrane: hranite se sa manje masnoća – istraživanja pokazuju da zapravo manje masna prehrana pomaže razlomiti tvrdokorne masne stanice u donjem području vašeg tijela.

  • Korak 1: smanjite zasićene masnoće – da biste se zadržali na manje masnoj prehrani, počnite sa smanjivanjem zasićenih masnoća, uključujući životinjske izvore kao što su punomasni mliječni proizvodi i crveno meso. Eliminirajte sakrivene zasićene masnoće kao što su hidrogenizirana ulja koja se nalaze u prerađenoj hrani.
  • Korak 2: uključite manje masne mliječne proizvode u svaki obrok – ne morate se posve odreći mliječnih proizvoda. Studije pokazuju da kalcij pomaže regulirati način na koji se masne stanice spremaju, izgrađuju i razlamaju. Stoga, manje masni mliječni izvori kao što su mlijeko, jogurt i kravlji sir pomažu promovirati gubitak težine. Birajte proizvode sa manje od 2% mliječne masti, ali ne posve nemasne.

Primjer jelovnika:

Doručak koji smanjuje stražnjicu: manje masni grčki jogurt sa svježim voćem i žitaricama

Ručak: manje masni kravlji sir sa rajčicama, krastavcima i piletinom s roštilja

Međuobrok: manje masno mlijeko sa tamnom čokoladom

Večera: nemasni purećiburger sa manje masnim sirom cheddar

 

Oblik tijela: velika sredina

Ako se borite da smanjite veliku sredinu, borite se sa organskom masnoćom, koja je smještena u području trbuha i okružuje vitalne organe. Iako se ove masnoće lakše riješiti nego potkožne, ona je također lošija za vas. Višak organske masnoće povezan je sa dijabetesom tipa 2, srčanim bolestima i karcinomima. Ljudi sa velikom sredinom skloniji su visokim razinama kortizola, ključnog hormona za stres u tijelu. Previše kortizola usporava metabolizam i također razlama mišiće, zbog čega ste skloniji spremanju masnoće.

Plan prehrane: izbjegavajte rafinirane ugljikohidrate /jedite hranu sa protuupalnim svojstvima
Prvo, izbjegavajte rafinirane uglikohidrate kao što je bijeli kruh, tjestenina i riža koji su bogati masnoćama i podižu razine šećera u krvi, što može povećati stres i učiniti vas gladnijima. Jednostavne ugljikohidrate zamijenite namirnicama sa protuupalnim svojstvima kao što su ječam, heljda i amarant. To integralno zrnje stabilizira šećer u krvi i pomaže kontrolirati izlijevanje kortizola. Prijeđite i na zdravije protuupalne masne namirnice kao što su maslinovo ulje, avokado, morska trava i losos.

Iskušajte Protuupalni tost Dr. Oza: prepržite kruh od klica 100% integralnog zrnja, složite na njega maslinovo ulje, limun i mrvice čili paprike.