Print Friendly

Zaista se može izgubiti 5 kg kroz 10 dana ako ste odlučni i imate odgovarajući plan prehrane i vježbanja. Većina stručnjaka za prehranu reći će da to nije zdravi način mršavljenja. Oni preporučuju da se mršavi oko pola do 1 kg tjedno. Sve dok nemate problema sa zdravljem nema ništa loše u gubitku 5 kg u 10 dana. No zapamtite da težina koju ćete izgubiti uključuje vodu i mišićnu masu. Ako ste spremni na takav gubitak težine, pratite slijedeće savjete.

Jedite doručak svakog dana

Doručak zaista može biti najvažniji obrok u danu. Zdravi doručak je osnova kad pokušavate smršaviti. Studije pokazuju da doručak pomaže pri mršavljenju i povezan je sa kontroliranjem težine. Doručak pojačava metabolizam, razinu energije, što pomaže sagorijevanju kalorija tijekom dana. Preskakanje doručka je velika pogreška ako želite izgubiti na težini. Zdravi doručak treba uključivati proteine, ugljikohidrate i puno vlakana. To će vas držati sitom duže vremena.

Jedite hranu bogatu vlaknima

Dijetalna vlakna nisu magično sredstvo za mršavljenje. Prehrana bogata vlaknima je dio općenito zdravog života. Vlakna pomažu pri gubitku težine. Zbog njih se osjećate stitije sa manje kalorija. Vlakna dolaze u raznim oblicima. Ona su dio biljke koji ljudsko tijelo ne može probaviti. Svako povrće i voće ima bar nešto vlakana.

Ograničite konzumiranje hrane bogate kalorijama i masnoćama

Hrana puna kalorija, a i pića, mora nestati iz vaše blizine ako želite brzo smršavjeti. Zamijenite takvu hranu sa onom koja sadrži puno manje masnoće, pa time i kalorija. Važno je izbjegavati te stvari kroz program gubitka težine od 10 dana. Previše pojedene masnoće vodi do pretjerane tjelesne težine. Morate naučiti kako to kontrolirati. To je loše za vaše zdravlje i težinu.

Pojačajte vježbanje

Što više vježbate više kalorija ćete sagorijeti. Pojačano vježbanje može vam pomoći za brže mršavljenje. Kad vježbate tijelu se pojačava metabolizam. Metabolizam je proces u kojem tijelo kombinira nutrijente sa kisikom da bi proizvelo energiju koja tijelu treba za normalan rad tjelesnih funkcija. Vježbanje svakog dana je ključ za brži gubitak težine.

Izbjegavajte alkohol

Kad pokušavate smršavjeti važno je da izbjegavate alkohol. Prestanite to piti u potpunosti, ako je ikako moguće. Umjesto alkohola pijte samo vodu. Alkohol je loš za općenito zdravlje. Smanjenjem alkohola u prehrani pomoći ćete se da brže stignete do planiranog cilja za mršavljenje.