Print Friendly

Jednostavne zamjene za smanjivanje 500 kalorija

Zdravije varijacije

Naše jednostavne zamjene skinut će vam najmanje 500 kalorija (neke čak i više) – samo odaberite jednu na dan i pogledajte kako veliku razliku male promjene mogu donijeti.

Lakše se razbudite
Zamijenite svoj jutarnji latte od 6 dcl (290 kalorija) sa šalicom crne kave i malo vrhnja za kavu (22 kalorije). Zatim preskočite popodnevni Frappuccino od 7 dcl (330 kalorija), pa popijte ledenu kavu od 3,5 dcl sa malo mlijeka i kockicom čokolade (93 kalorije). To je 505 kalorija – nestalo!

Ispecite vlastite

Gledanje filma u kinu ništa ne znači bez kokica! Ali najveća kutija prelivena maslcem može vam donijeti nevjerojatnih 1,000 kalorija. Prokrijumčarite vlastite (pečene na zraku ili u mikrovalnoj, 94% bez masnoće) i uštedite oko 900 kalorija.

Pojedite taj kolač

Čeznete za nečim slatkim? Počastite se mini muffinom umjesto onim ogromnim, pa ćete si skinuti oko 500 kalorija.

Ukrotite tunjevinu

Sendvič sa tunjevinom može imati i do 1,000 kalorija – joj! No, sushi rolica od tunjevine i sira dovoljno će vam biti ukusna, a daleko manje štetna. Tu govorimo o uštedi od oko 600 kalorija.

Zavarajte se do vitkosti

Jednostavno zamijenite veliki plitki tanjur za obroke sa onim nešto manjim, pa ćete pojesti do 22% manje kalorija, pokazuju istraživanja. Naviknite se tako jesti svaki obrok, pa ćete u banku staviti 500 kalorija.

Pretvorite pizzu u vitko jelo

Odaberite nekoliko kriški obične pizze sa sirom i dodatnim povrćem na tankoj kori, umjesto dvije kriške pizze sa debelom korom, dvostrukim sirom, kobasicama, parmezanom i inćunima. To je ukupna ušteda od približno 500 kalorija.