Print Friendly

Ne mogu smršaviti – Da možete!

SmršavitiAko si govorite “Ja ne mogu smršaviti”, onda pogodite što? Ne možete smršaviti! Vidite, zajedno sa promjenom prehrane i vježbanjem dolazi emocionalna strana gubitka težine. Gubitak težine je process koji zahtijeva vrijeme i posvećenost.

Ako imate puno masnoće na trbuhu, trebate znati da kad ste pod stresom tijelo proizvodi hormom zvan Kortizol. Kortizol povećava spremanje masnoće oko sredine tijela, što vas stavlja u rizik za razvoj bolesti srca i dijabetes.

Naučite neke tehnike za smanjenje stresa u životu. Meditacija je dobra tehnika za smanjenje stresa. Joga je još jedan dobar izbor. Zapravo, samo redovito dnevno vježbanje na duži rok će vam pomoći da se oslobodite stresa.

Pokušajte razmišljati pozitivnije o svom životu i gubitku težine. Kad to postignete, višak kilograma će uskoro nestati.

Imati dovoljno sna igra veliku ulogu u mršavljenju. Ako ste se popeli u vagon “Ja ne mogu smršaviti” pokušajte bar spavati sat-dva duže tijekom noći. Ljudsko tijelo treba 7-9 sati sna noću, a kad to ne postignete metabolizam se počinje usporavati i tijelo neće raditi kako bi trebalo. Oni od vas koji rade noćne smjene mora da zaista imaju uništeni metabolizam. Rad noću je previše stresa za ljudsko tijelo. Stvoreni smo da spavamo noću, a ne danju.

OK, dakle, učinili ste sve što smo naveli iznad i još uvijek ne možete smršaviti? Hajdemo još malo istražiti tu situaciju. Pijete li dovoljno vode? Ako je vaš odgovor da pijete dovoljno tekućine, moje slijedeće pitanje je  – pijete li gazirane sokove ili druge zaslađene napitke? Ako da, morate to prestati. Obični gazirani sokovi, dijetalni i ostala zaslađena pića imaju ono što zovemo praznim kalorijama, jer nemaju nutricionističku vrijednost. Jedino što rade je dodavanje vašem višku masnoće. Jeste li znali da, ako ne učinite ništa drugo osim prestanka ispijanja gaziranih sokova, možete izgubiti do 15 kg godišnje, plus/minus koji kilogram.

Čekaj trenutak, dijetalno gazirano piće? A-ha, dijetalno gazirano piće zaslađeno je umjetnim zaslađivačem i u osnovi je otrov. Dijetalna gazirana pića zavaravaju vaše tijelo da ostane debelo. Kad popijete dijetalno gazirano piće tijelo misli da dobiva nešto vrijedno, a kad shvati da ste se samo šalili, mozak šalje signal stomaku da je još uvijek gladan i tada vi jedete još više.

Držite se vode i možda malo zelenog čaja. Zeleni čaj vam daje dodatnu korist u obliku antioksidansa koji su važni za zdravlje i imaju odličan okus.

Zato pokušajte smanjiti stress u životu i razvedite se od toga ako morate!

To bi trebalo prebaciti “Ja ne mogu izgubiti na težini” u “Da, ja mogu smršaviti!”

MOZETE! UZ POPULARNU DIJETU ZA IDIOTE!

KLIKNITE OVDJE DA SAZNATE VIŠE