Print Friendly

U iskušenju ste za varanje? Ne može!

Svi smo čuli izraz “Gdje ima volje, ima i načina”. Ali kad se radi o mršavljenju, ponekad je pronaći tu fokusiranu odlučnost – i pridržavanje toga baš svaki dan – najveći od svih izazova. Ubijači snage volje (stres, prepun raspored, iskušenja) su posvuda, pa vas mogu natjerati da popustite pred, recimo, onim čokoladnim kolačem. Stručnjakinja za mršavljenje Susan Albers je ovdje da vam oda savjete koji će vam pomoći da ne popuštate.

Cijenite sebe

Zapišite sve sitne pobjede koje imate tijekom dana. Pratite ono što činite dobro umjesto očajavanja nad propustima, to će vam izgraditi samopouzdanje i podsjetiti vas da vi to možete.

Naspavajte se

Ulaganje u više sna (barem sedam do devet sati tijekom noći) pojačava vam snagu volje reguliranjem hormona koji kontroliraju apetit. Kad vam nedostaje sna ti hormoni posve polude – što čini da vam samokontrola odlazi u vjetar.

Nemojte bacati grickalice

Lakše je ostati pod kontrolom kad imate spremne sitne zalogaje. Zato u torbici i radnom stolu čuvajte zdrave grickalice (voće, orahe, prutić od žitarica), a napunite hladnjak pečenom piletinom i drugim nemasnim proteinima. Na taj način zdravi odabiri će vas čekati kad ogladnite, zbog čega neće biti teško posegnuti za njima i ostati na pravom putu.