Print Friendly

Čini se predobro da bi bilo istinito, ali ponekad je vaš krevet bolji za uži struk nego teretana. Pravilan san je najvažnija komponenta u bilo kojem programu za mršavljenje – posebno ako morate imati energije da izdržite sve ono vježbanje! Prestanite si sabotirati uspjeh i pripremite se za uspješno mršavljenje od večeras izbjegavajući ove pogreške.

 

Spavanje vam nije prioritet.

Istraživanja su pokazala da osobe kojima nedostaje sna su sklonije pojesti i do nekoliko stotina više kalorija tijekom dana, ne samo zato što su duže budne, već zato što san utječe na razine hormona koji reguliraju glad. Ako redovito čuvate spavanje za vikend ili uvijek preživaljavate sa samo malo sna, možda uzrokujete svom tijelu za čezne za više hrane nego što mu je potrebno.

 

Nikada nemate kvalitetan san.

Čak i ako odete „u krpe“ u razumno vrijeme, ako se stalno budite noću, to može uzrokovati da vaše tijelo zadržava više masnoće na trbuhu, jer puno je vjerojatnije da ćete osjećati stres i anksioznost ako nemate dovoljno kvalitetnog sna. Osigurajte si da ćete zaspati i spavati kroz cijelu noć tako što ćete kreirati ugodno okružje u spavaćoj sobi, isključivanjem elektronike barem 20 minuta prije spavanja i izbjegavanjem alkohola.

 

Ne možete na spavanje bez grickanja.

Ponoćna zdjelica sladoleda možda će vas uljuljati u san, ali čak i taj mali užitak može dodati i do 1 000 kalorija do kraja tjedna. Ipak, sjetite se da nije najbolja ideja otići na spavanje praznog želuca – puno je vjerojatnije da ćete udovoljiti čežnji usred noći ili tijekom slijedećeg dana – zato pametno birajte grickalice prije spavanja.

 

Umjesto vježbanja, vi stišćete dugme za odgađanje alarma.

Ako su jutra jedino vrijeme kad možete u raspored ugurati vježbanje, odlazak u teretanu neće vam postati navika ako redovito odgađate alarm umjesto ustajanja čim zazvoni. Ako se zapetljate u besmislenu TV emisiju ili surfanje Facebookom prije spavanja, smanjite si ometanja kako bi osigurali da ćete poći na spavanje dovoljno rano i osjećati se spremni za znojenje u 6 h ujutro.