Print Friendly

Ponekad vam postane dosadno stalno jesti nemasne proteine i povrće. Pa, što da radi djevojka koja je na bez-glutenskoj dijeti kad poželi krišku tople, mekane pizze? Možete kupiti bez-glutensko brašno (ili pizzu pripremljenu od njega)… ili krenite jednostavnijim putem – i često zdravijim! – kako pripremiti bez-glutenske verzije vama omiljene hrane.

Pripremite palačinke bez brašna

Izgledaju i imaju okus kao normalne palačinke, ali pripremljene su od samo dva sastojka: jaja i zdrobljenih banana. Ozbiljno, ovo morate isprobati.

Pojedite sendvič na štapiću

Pa, ovo je pametno: ako ne možete jesti kruh, pripremite si zabavnu verziju ražnjića umjesto pravog sendviča.

Budite kreativni sa pecivom

Ili, ako želite nešto držati u ruci (napunjeno ugljikohidratnim dobrotama), pripremite si “peciva” od pečenih krumpira.

Pripremite koru za pizzu od tikvica

E sad, već smo spominjali pizzu …znate li da možete sami pripremiti koru od rezanaca od tikvice, jaja, sira i malo začinskog bilja? Zaista zanimljivo, ha?

Priredite si večeru sa tacosima

Ne, ne možete jesti tortilje, ali možete pripremiti potpuni nadjev za tacose i jesti ih u listu salate.

Poslužite si malo tjestenine

Umjesto posezanja za kutijom bez-glutenske tjestenine, pokušajte sa špagetima od tikvice i omiljenim preljevom. Evo, Buns in My Oven ima odličan recept sa slaninom, češnjakom i parmezanom. Znate li reći mljac?

Pokušajte sa domaćim tankim mintom

Ako vam baš sada nedostaju Izviđački keksi, imate sreće … imamo odličnu ideju kao zapravo spojiti dva okusa u Tanki mint (mint sa čokoladom), posve prirodni i ukusan međuobrok. Zašto se nismo ranije toga sjetili?

…Ili domaće Samoe!

Kad smo već na temi keksa, pogledajte ove briljantne domaće kekse Samoa načinjene od sušenih krugova ananasa, preprženih mrvica kokosa i trakica tamne čokolade. Sad znamo što ćete pripremati za vikend …