Print Friendly

Dijeta Michaela Thumonda Promjena tijela u 6 tjedana je metoda za gubitak težine i preoblikovanje tijela u relativno kratkom vremenskom periodu. Promjena tijela za 6 tjedana je razvijena tijekom nekoliko godina od strane fitness stručnjaka Michaela Thurmonda, člana ekipe ‘Extreme Team’ u televizijskoj emisiji Extreme Makeover.

Promjena tijela u 6 tjedana nije dijeta koja uključuje posebne obroke, napitke ili tablete. To je osobni proces učenja vlastitih reakcija na određenu hranu, zatim kombiniranja tih istih namirnica u svoju prehranu da bi metabolizam mogao bolje sagorijevati masnoće. Za to, zajedno sa programom vježbanja koji je dio paketa koji kupujete, tvrdi se da će učiniti ‘promjenu’ na tijelu koju želite postići za samo 6 tjedana.

U paketu se nalazi DVD sa video-snimkom za početnike, ‘nacrt’ za promjenu tijela, trake za vježbanje i snimke vježbanja, planovi za prehranu i preoblikovanje tijela, vodič za obroke izvan kuće, program zvan ‘Živjeti mršavije (Living Lean)’ sa audio kazetom, vodič za planiranje recepata/jelovnika, te moguće i bonus, Mini promjena u samo 6 dana. Prodaje se u obliku informatinih knjižica, ali sa popriličnom cijenom.

Plan za promjenu tijela u 6 tjedana

Promjena tijela u 6 tjedana sadrži slijedeće komponente:

 • Identificirajte svoj tip metabolizma ispunjavanjem upitnika, pa ga re-programirajte za maksimalnu potrošnju masnoća.
 • Jedite one namirnice koje podupiru vaš metabolizam za brže mršavljenje, usprkos većem konzumiraju hrane koja uzrokuje gubljenje težine dok smanjujete na hrani koja uzrokuje dobitak težine.
 • Utvrdite koji vam je tip tijela, problematična područja, te krajnji cilj da biste mogli vježbati manje (18 minuta dva puta tjedno je neophodno) i preoblikovati tijelo za samo 6 tjedana, te izgubiti do 15 kg u tom vremenu.
 • Naučite kako skinutu težinu održati dalje od sebe nakon što je promjena tijela završena.

Program Promjena tijela u 6 tjedana pruža vam plan prehrane za svaki obrok, krojen prema vašem metabolizmu, tako da biste izgubili oko 15 kg težine u toku 6 tjedana. Detaljno opisuje kako koristiti odgovarajuće namirnice, kako ih kombinirati i koje količine su dovoljne u određeno doba dana da biste potakli metabolizam da vrže radi, sagorijeva više hrane koju konzumirate kao gorivo i manje ju prema kao masnoću, čime automatski dolazi do mršavljenja.

Osobe koje uzimaju lijekove ili imaju posebna medicinska stanja trebaju konzultirati liječnika ili specijalista za zdravstvenu njegu prije polaska na ovako agresivan plan za gubitak težine. U planu koji se nalazi u paketu postoje nutricionistiki savjeti za osobe koje pate od hipoglikemije, visokog ili niskog tlaka ili alergija na hranu.

Postoje mnoga svjedočenja o uspjehu ovog programa sa razliitih stupnjevima postignuća. Samo neki od komentara su:

 • Za neko vrijeme neće vam nedostajati sol.
 • Naviknula sam se na okus voća/povrća.
 • Nema mliječnih proizvoda, ali ima puno zdravih namirnica i vode.
 • Ovo nije plan za vas ako samo želite iskušati “još jednu dijetu ”. ovo je promjena života i za ozbiljne je ljude.
 • U prvih 6 tjedana izgubila sam 15 kg. Prvi tjedan bio je najteži, jer je program tako strog.
 • Sada sam na 17 tjednu i izgubila sam gotovo 35 kg.
 • Da, treba vremena da se hrana priprema za svaki obrok … ja nedjeljom kuham za cijeli tjedan.
 • Ja kupujem zamrznute komadiće piletine. Obino su odgovarajuće veličine za obrok. Također kupujem zamrznuto povrće. Tako gotovo ne provodim previše vemena u kuhinji.
 • Sada sam na 6. danu i izgubila sam 4 kg.
 • Započela sam sa programom prije 5 tjedana … izgubila sam 9 kg.

Promjena tijela u 6 tjedana je bez sumnje program koji funkcionira za mnoge osobe koje se drže režima. Drugi misle da je cijena previsoka za informacije koje nudi.

Promjena tijela za 6 tjedana

Gore je spomenut mnogo rigorozniji plan za promjenu tijela u 6 dana ili ‘mini promjena’ razvijena iz osnovnog programa za promjenu tijela kroz 6 tjedana. Taj ubrzani plan za mršavljenje je dizajniran da tijelo se smanji za jedan broj odjeće kroz 6 dana, pa je odličan za brzinske dijete zbog posebnih prigoda, ali NIJE preporučljiv za redovitu upotrebu. Promjena tijela u 6 dana uključuje 5-6 malih obroka dnevno, te 45-60 minuta dnevno ‘dugačkog, sporog vježbanja’ (hodanje, sporo trčanje, traka za trčanje, ili sobni bicikl), za što se tvrdi da prebacuje tijelo u nain sagorijevanja masnoće.

Potrebno je dosta planiranja i priprema, ali jelovnici i količine su već izračunati, i recepti su napisani. Na jelovniku je dosta ribe i piletine, te su uključeni jutarnji i popodnevni međuobroci.

Pogledajte također

Michael Thurmond, Promjena tijela u 6 dana: promijenite cijeli jedan odjevni broj na haljini ili hlačama za samo 6 dana i održite tu težinu