Print Friendly

Najbolji blogovi ne samo da nas zabavljaju i uče, već i inspiriraju. A blogeri koji se bave temom gubitka kilograma detaljno opisuju svoje putovanje, otkrivaju intimno sve uspone, padove, borbe i uspjehe, te su štivo za čitanje na internetu sa najviše motivacije.

Postoji zajednica blogera koje se može kategorizirati kao plus veličinu, gubitak težine ili po bilo kakvoj drugoj brojčanoj etiketi, a u osnovi to im je izmijenilo život, te u procesu i tisućama drugih ljudi.

Uzmite za primjer Josie Maurer sa YumYucky.com. njen blog je počeo kao i većina – normalan opis njenog iskustva sa mršavljenjem, što ju je držalo u pokretu, pa je dijelila svoje mišljenje sa i bez vage. Izgubila je 20 kg i u tom procesu izgradila prilično tonirane mišiće i lojane fanove. Njezin drski glas umjerenosti, poznat kao “prehrana za grabežljivost,” pokazuje svima da se zapravo smije pojesti i keks.

Ona nije jedini bloger o mršavljenju koja se drži u stvarnosti: Roni Noone sa RonisWeigh.com je izgubila 35 kg tijekom pisanja bloga i izgrađivanja ravnoteže. Ispričala je priču o “putovanju jedne majke od debeljuce do mršavice sa pouzdanjem,” dijeleći svoju ljubav prema seriji Tough Mudders i izgrađujući kreativnost sa najzdravijim sastojcima. Njezinih sljedbenika ima tako puno da će ove godine voditi konferenciju Fitbloggin’ po peti put, a nastavit će voditi i #WYCWYC pokret na Twitteru (to znači “što možeš, kad možeš ”).

Postoji još mnoštvo blogera na takvim putovanjima koji svakodnevno pričaju svoju priču do detalja kao što su susreti sa osobama koje su ih inspirirale. Oni su pametni, iskreni, smiješni, sirovi i stvarno lice onoga što se može dogoditi kad se odlučite biti snažniji, u boljoj formi, vitkiji i samo pouzdaniji.

Šampion zdravog izgleda tijela, Emily sa AuthenticallyEmmie.com predstavljena je i na stranici DietsinReview.com na njihovom popisu najboljih u 2013. Sada je na putu da postane od “debeljuce sa 230 kg do zdrave osobe.”

Alan sa SweatingUntilHappy.com počeo je sa 240 kg. Skinuo je više od 75 kg i sad se sprema za prvi triatlon. Piše blog sa “mislima koje mu ulaze u glavu kao preteškoj osobi koja želi smršaviti.”

Umoran od toga da je umoran zbog težine svega u životu osobe koja se bori sa težinom, Martinus, čovjek iza 300PoundsAndRunning.com, doslovno trči (i piše blog) sa jednom maratonskom medaljom oko vrata, za sada.

A Kenlie sa AllTheWeigh.com stigla je u naslove novina kao žena koja je bila ”preteška za letenje avionom”, ali ako pratite njeno osobno putovanje znate da je ona sada daleko od svega toga. Dnevne snimke sebe koje objavljuje pokazuju “izmjenu izvana dok uči voljeti unutrašnjost.”