Print Friendly

Kad pokušavate vratiti svoje zdravlje na pravi put, postoje mnogi načini za detoksikaciju zbog kojih ćete se osjećati bolje. Ipak, najbolji način za ispriranje toksina je vrlo jednostavan: puno, puno vode. No, ne morate ju piti samo običnu; možete joj ubaciti malo okusa sa ovim ukusnim (i detoksificirajućim) dodacima. Dodajte sve ovo u bokal vode i pijte tijekom dana za učinkovito pročišćavanje organizma! Ako ostavite ove dodatke da se namaču u vodi tijekom noći, to će pomoći da se okusi još bolje spoje sa vodom.

  • Limun: limun u vodi je snažno sredstvo za detoks; jer limunov sok pomaže očistiti i alkalizirati tijelo. Dodajte jednu tanku krišku u puni bokal vode, ili iscijedite svježi sok od limuna u čašu vode.
  • Menta: menta daje okus slatkoće bez šećera u vodi, a pomaže umiriti stomak i popraviti probavu.
  • Krastavac: voda sa okusom krastavca nije samo za spa centre. Dodavanje nekoliko kriški krastavca u vodu pojačat će vam rehidraciju, jer krastavac sadrži protu-upalna svojstva.
  • Đumbir: ovaj ljutkasti korijen pomaže pročistiti organizam, popravlja probavu, te umiruje želudac. Mala koliina je dovoljna, pa počnite sa nekoliko tankih kriški ili naribajte manji komad u bokal vode, pa provjerite da li vam odgovara okus.