Print Friendly

Blizu je večera, a vi ste gladni. Više ne možete čekati i treba vam nešto odmah, ali ne želite sabotirati dosadašnji uspjeh. No snaga volje vam ponestaje i borite se, no morate pojesti nešto maleno, samo da izdržite. Onaj keks izgleda zaista fino i to je OK, ali samo da znate, nakon jednog uslijedit će drugi, pa treći i…STOP!

Nemojte sve upropastiti. Već tjednima vježbate i zaista se primijeti razlika u načinu kako odjeća stoji na vama i kako se osjećate. Stigli ste predaleko, zato samo pomislite na novu haljinu koju ćete nositi na slijedećoj zabavi. Ovdje vam je popis odličnih grickalica koje će vam pomoći da smanjite zvuk iz praznog želuca. Ali zapamtite… za uspjeh je važna kontrola porcije. Pokušajte pojesti nešto od ovoga i lakšće ćete se boriti sa praznim trenucima između obroka.

Ovo je hrana koja sadrži manje od 100 kalorija:

Povrće: između 15 i 40 kalorija

Celer, krastavci, rajčice, mrkve, cvjetača, brokula, gljive, tikvice, mahune, rotkvice, zelena paprika, zelena salata, kiseli krastavci.

Voće: između 40 i 70 kalorija

Naranče, jabuke, jagode, grejp, dinja, klementine, breskve, marelice, nectarine, 1/2 banane.

Krekeri: između 30 i 90 kalorija

Sitne perece (5 komada), rižine pahuljice, keksi od grahama (2 komada), keksi od vanilije (5 komada), pola peciva.

Razno: između 10 i 90 kalorija

Želatina bez šećera, nemasni jogurt, nemasni kravlji sir, lizalica bez šećera, čokoladna lizalica bez šećera, kokice, tvrdo kuhano jaje, komadić tosta, talijanska riža, pileća juha, kriška sira trapista, voćni jogurt, puding bez šećera.

Pića: između 0 i 90 kalorija

Čaj, kava, soda voda, dijetalno gazirano piće, sok od grejpa, sok od naranče, obrano mlijeko, sok od jabuke, sok od brusnice, sok od mrkve, sok od rajčice, voda, praškasta pića bez šećera.

Pojedite nešto od gore navedenog u razumnoj porciji i ovladat ćete svojim apetitom do slijedećeg obroka bez uništavanja do sada postignutog. Također, ne zaboravite provjeriti u lokalnoj trgovini već pakirane grickalice za gubitak težine koje sadrže manje od 100 kalorija. To su žitarice, keksi, krekeri, želatina i puding u čašicama, kokice i slično, već pakirano u odgovarajućoj količini da vam smanji iskušenje. Ili još bolje, pakirajte si sami žitarice i slično u male vrećice, to je manje troška. To će vam možda oduzeti dosta vremena, ali na duže staze se isplati jer će vam pomoći kontrolirati prehranu.

Mudro birajte grickalice i unaprijed planirajte obroke. Razmislite hoće li vam trebati grickalice, pa budite oprezni u trenutku slabosti. Pripremite si pakiranje grickalica i bocu vode koje ćete ponijeti sa sobom za trenutke kada niste kod kuće. Zapamtite, niste stigli ovako daleko da biste sve izgubili zbog grickalica bogatih kalorijama koje ste mogli izbjeći sa malo razmišljanja.

PREUZMI BESPLATAN PDF – DOMAĆE GRICKALICE SA 150 KALORIJA

Domace grickalicwe sa 150 kalorija ebook

Da bi preuzeli besplatni pdf sa receptima grickalica ispod 150 kalorija morate podjeliti ovu stranicu kako bi otključali sadržaj. ( Podjeli na Facebook, Twitter ili G+ i nakon toga refresh stranicu kako bi dobili link za download).

[sociallocker]

KLIKNI NA LINK ZA PREUZIMANJE:

==>http://dijetamrsavljenje.com/Doma%C4%87e-grickalice-od-150-kalorija.pdf

[/sociallocker]